Temple Shalom

Chevy Chase, MD

Sanctuary Renovation

The sanctuary renovation at Temple Shalom. The new sanctuary is accessible and light-filled.† Flexible seating in a semi-circle supports the congregationís sense of community and encourages full participation in services.

 
 

 

 

 

 

The old sanctuary was dark. had no connection to nature, was poorly lit, and was not wheelchair accessable

Frosted glass screens suffuse the sanctuary with light while keeping direct sunlight from hitting congregants.† They allow views of the sky and trees while blocking undesirable distractions, like the parking lot.†

The old sanctuary was three steps below the lobby, had no natural light, and a steeply stepped bimah.†

Frosted glass screens filter light and control views while connecting the santuary to the original tented enclosure in the desert    

 

 
Home